37435
Książka
W koszyku
Atlas dzikich roślin jadalnych/ Monika Fijołek. - Warszawa : SBM, copyright 2023. - 191, [1] strona : fotografie, ilustracje ; 25 cm.
Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra oferuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznym i tanim składnikiem potraw, ale również surowcem leczniczym w czystej postaci. Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw oraz wiele innych… – na ogół nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele wartościowych składników pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny. Atlas dostarcza wiedzy o ich występowaniu, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Status dostępności:
Biblioteka Główna Charłupia Mała
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. 63 (1 egz.)
Strefa uwag:
Uwaga ogólna
Na okładce podtytuł: 150 polskich gatunków : fotografie, charakterystyka, kulinaria.
Recenzje:
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej