37616
Book
In basket
Atlas dzikich roślin jadalnych/ Monika Fijołek. - Warszawa : SBM, copyright 2023. - 191, [1] strona : fotografie, ilustracje ; 25 cm.
Dziś, kiedy półki sklepowe uginają się pod ciężarem rozmaitych produktów spożywczych, często nie pamiętamy, jakie dobra oferuje nam natura. Dziko rosnące rośliny mogą być nie tylko smacznym i tanim składnikiem potraw, ale również surowcem leczniczym w czystej postaci. Babka zwyczajna, brzoza, koniczyna, skrzyp i szczaw oraz wiele innych… – na ogół nie zdajemy sobie sprawy z tego, jak wiele wartościowych składników pokarmowych zawierają powszechnie znane rośliny. Atlas dostarcza wiedzy o ich występowaniu, rozpoznawaniu, właściwościach i zastosowaniu w kuchni. Cennym uzupełnieniem są przepisy kulinarne.
Availability:
Biblioteka Główna Charłupia Mała
There are copies available to loan: sygn. 63 (1 egz.)
Notes:
General note
Na okładce podtytuł: 150 polskich gatunków : fotografie, charakterystyka, kulinaria.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again